Menu

  • EΞΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΜΕΡΙΚΗ
  • Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

    Περού

    Το Περού είναι μια χώρα των άκρων: από τα επιβλητικά ύψη των βουνών των Άνδεων ως την ομορφιά των δασών του Αμαζονίου, από βίαια κύματα του ειρηνικού έως τις χαοτικές αλλά και συναρπαστικές γειτονιές της Λίμα, είναι μια χώρα που συναρπάζει και προκαλεί τις αισθήσεις.
    Το Περού είναι πασίγνωστο για το Machu Picchu, αλλά επίσης για την πανέμορφη πόλη του Cusco, τη μυστικιστική Ιερή Κοιλάδα, την αινιγματική έρημο Nazca και τη θρυλική λίμνη Titikaka.

    Προορισμοί:


    Λίμα

    Η Λίμα ιδρύθηκε το 1535 από τον κονκισταδόρο Francisco Pizarro. Η πόλη άκμασε και ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το κέντρο της δύναμης και του εμπορίου. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου η πόλη άρχισε να παρακμάζει και τότε αποδεκατίστηκε από ένα μεγάλο σεισμό το 1746.
    Σήμερα, η Λίμα έχει πάνω από 8 εκατομμύρια κατοίκους και έχει μετατραπεί σε μια μητρόπολη με άναρχη ανάπτυξη.

    Κούσκο
    Το Κούσκο (Cusco) βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του Περού, σε περίπου 3.400 μέτρα υψόμετρο, κοντά στην κοιλάδα Urubamba, επίσης γνωστή και ως η Ιερή Κοιλάδα (Sacred Valley). Οι Killke υπήρχαν στην περιοχή πριν έρθουν οι Ίνκας. Από το 1200 μέχρι το 1532 έγινε η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Ίνκας πριν από την ισπανική εισβολή.

    Το Cusco έγινε τότε το κέντρο του ισπανικού αποικισμού και διέδωσε το Χριστιανισμό στις Άνδεις. Άκμασε χάρη στη γεωργία, την κτηνοτροφία, στα μεταλλεία, καθώς και στο εμπόριο με την Ισπανία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου