Menu

  • EΞΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΜΕΡΙΚΗ
  • Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

    Τζαμάικα




    Στην καρδιά της Καραϊβικής, η Τζαμάικα μοιάζει να βρίσκεται στο δικό της μοναδικό σύμπαν, καθώς περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά και ολόλευκες παραλίες.

    Η επιρροή της αφρικανικής ηπείρου και του πολιτισμού της είναι εμφανής σε κάθε έκφανση της ζωής στο εξωτικό αυτό νησί. Άλλωστε, εκεί βρίσκει κανείς και τις καταβολές της μουσικής Reggae, η οποία γεννήθηκε στην Τζαμάικα. O περίεργος αυτός σύνδεσμος μεταξύ του νησιού της Καραϊβικής και της "Mama Africa" κατέστησε την Τζαμάικα έναν από τους πλέον δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς.

    Στην Τζαμάικα δε θα βρείτε μεγάλα μουσεία, με εξαίρεση την Εθνική Πινακοθήκη του Kingston, όπου ξεχωρίζει το τεράστιο μπρούντζινο άγαλμα του Bob Marley στο ισόγειο.

    Ειδικότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, µε ενδιαφέροντα εκθέματα από τη χλωρίδα και την πανίδα της Καραϊβικής. Για μια πραγματική γεύση του φυσικού περιβάλλοντος της Τζαμάικα, όμως, σας συστήνουμε μια βόλτα στα Blue Mountains, όπου το τροπικό πράσινο θα σας καταπλήξει, ενώ η θέα είναι πραγματικά πανέμορφη. Διάσπαρτα θα συναντήσετεγραφικά χωριά, στα οποία θα διαπιστώσετε τη φιλικότητα των ντόπιων. Ο λόγος όμως για τον οποίο θα επιλέξει κανείς την Τζαμάικα ως προορισμό δεν είναι κανείς από τους παραπάνω.

    Στην Τζαμάικα θα «φθάσει» κανείς για τις λευκές καιχρυσαφένιες αμμουδιές της με τα καταγάλανα νερά, τηναυθεντική διασκέδαση, που υπόσχεται ξέφρενες νύχτες γεμάτες χορό υπό τους ήχους ιδιαίτερων μουσικών, και  τις εκπληκτικές εικόνες της υποβρύχιας ζωής στους κοραλλιογενείς υφάλους της. 

    Last but not least: η Τζαμάικα είναι ένας κλασικός εξωτικός προορισμός, που μπορεί κανείς κάλλιστα να επισκεφθεί με μια κρουαζιέρα! Σαλπάρετε από τη Φλόριντα για Τζαμάικα, και επόμενος σταθμός το Μεξικό! Απλώς μια ιδέα... 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου